dagens middag: currylax med morot och bönhack


(de ser kanske lite slabbigt ut men det var riktigt gott)

25 min.
här används bönor som smaksättare.
fetaosten ger en skön och krämig konsistent, gott till knapriga morötter.

4 portioner
500 g skinnfri laxfilé
2 tsk curry
1 tsk chiliflakes eller red hot chili peppar
1/2 tsk salt, 1 krm peppar
1 msk olivolja

syrad morot
4 morötter
1/2 msk oivolja
1/2 tsk salt, 1 krm peppar
1/2 socker
2 msk vitvnsvinäger

bönhack
2 tomater
1/2 burk kronärtskockshjärtan (ca. 4 st)
1/2 rödlök
1 dl blandade bönor
100 g fetaost
1 dl nötmix (exotic snacks)
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt, 1 krm peppar

1. skär laxen i kuber. blanda kryddorna, doppa laxen däri.
2. stek fisken i olja med kryddsidan ner.
3. skala och skär morötterna i grova stavar, stek i olivolja. smacka av med salt, peppar, socker och vinäger.
4. kvarta tomaterna, skär bort kärnhuset och finhacka köttet. finhacka kronärtskocka och lök. grovhacka bönor och smula fetaosten. blanda allt till bönhacket, tillsätt nötmixen. häll i olivolja och vinäger. smaka av med salt och peppar.


en riktig kanon middag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0