rosenrot dag 25

dag 25: idag var det helt okej att gå upp. jag började dagen med en körlektion och sedan iväg till jobbet med solen i ansiktet, hur skönt som helst.

boobs and dinks-lump checking kits

boobs and dinks-lump checking kits

kolla på de här!
det är ett kit som man kan använda för att lära sig känna om man har små tumörer i 
brösten eller i penisen. kolla gärna sidan själva: 
http://popgloss.com/all/0453bb4c7f3b3b8c7702d487a1496c96&pageoffset=96

om det fungerar så tycker jag att det är en bra idé.

solens strålar genom fönstret.

jag har inte hunnit vara ute så mycket idag, inte mer än när jag gick till jobbet i morse.
jag la mig just en stund på fönsterbrädet och kände hur solen värmde skönt och längtar tills att jag kommer går ut för att mötta solens värmande strålar. eller jag hoppas att de värmer, det kan nämnligen ha varit elementer under som värmde. men fint är det i alla fall när solen lysser.

till alla som gillar facebook.....

... och har hund! ett måste för er som är trogna facebookare och vill introducera er hund för the world wide web.

http://www.facebook.com/apps/application.php?id=2388926799

 


rosenrot dag 24

dag 24: nu vet jag inte vad som händer men det känns som om roten har tagit påsklov för usch vad trött jag är.
jag vinglar omkring i typ en kvart innan jagär någorlunda okej.

rosenrot dag 23

dag 23: det känns som om jag har ätit dessa piller i en evight nu men tydligen inte längre än 23 dagar.
idag var de riktigt tungt att gåupp även om jag sov hela 9 timmar inatt. åter en dag av slö trötthet och gnagande huvudverk, som idag är värre än vanligt. jag som till och med ahr ätit frukost idag.

sveriges alla små små städer.

efter en helg i göteborg så bar vägen hem igen igår eftermiddag. Johan ska ta det första passet framför ratten, mitt uppe i en analys av diverse tennisungar från vårt avlånga land så glömmer han att han ska åka E4 norr och vi börjar vår resa på E20 istället.

vi passerar partille, skara å allt blir bara mindre och mindre och jag mer bestört och ledsen för varje liten småstad vi passerar.

jag har ett riktmärke när man har kommit alldeles för långt ut på landet, och det är modebutiker och dessa namn.
vi rullar igenom ett litet samhälle och lyssnar på deras frekvens av rix fm. det drar igång någon tjeck reklamgingel och den avslutas så snyggt med:

... sponsras av Paprikan, modebutiken på Olofströmsgatan i Falköping.

jag, Johan och Julia brister ut i ett gappskratt. Jonas, den stakarn, sov så han missade allt de roliga. vi vek oss så dubbla vi kund i bilen och jag fick åter igen en bekräftelse på min teori.

längs vägen fortsatte vår diskution titt som tätt om hur man kan bosätta sig i ett hus mitt på en åker där närmsta granne är E20. slutsattsen skiljde sig lite mellan oss alla men ingen av oss någonsin kommer att flytta från stockholm och dess närorter. för vem vill alltid vara där alla känner en? hur jobbigt skulle de inte vara att alltid behöva gå till samma pub som A-lagarna och ens föräldrar? 

men vi kom också fram till att vi storstadsbor är lite tvetydiga för vi tycker att det är underbart med denna anymitet men vi vill också att resten av världen ska veta precis vilka vi är. detta genom facebook coh diverse bloggar.

skulle vi kanske kunna trivas i ett litet samhälle, mitt emellan stockholm och göteborg längs E20?

rosenrot dag 22

dag 22: vilket konstigt men välbehövt avbrott påsken kom med! riktigt trött idag, men jag antar att de beror på den riktigt långa natten. annars verkar det funka fin fint.

rosenrot dag 20.

dag 20: tabletten är inte tagen än men jag känner mig ganska okej, lite seg efter en kort utgång i går kväll men är i utmärkt skick.

resan ner till göteborg.

kl. 09.25 plockar Julia, Jonas och Felix upp mig hemma. jag har nästan aldrig träffat Felix en jag har fått höra att an skulle vara speciell. 

min mamma har beordrat oss att vi skulle köra försiktigt, lika så Julias föräldrar, de skulle ju trots allt bli riktig snöstorm. vi kom till södertälje och hamnade i kö. attans det är redan trafikolyckor. men ner efter ett tag kom vi fram till att det var broöppning, det var i samma sekund snöovädret drog över oss. vi stod stilla i 30 minuter, vem är så dum att de ger sig ut på sjön idag. när det var dags att börja köra igen så låg drivorna på bilden och vi såg ingenting. vi var tvungna att stanna på en statoilmack för att nu börja planera vår körning. det här skulle ta lång tid. när vi rullar ut på vägen igen så var snöovädret som bortblåst sikten var klar och allt gick som en dans. vi väntade på att ovädret skulle dra in igen över oss men det kom aldrig. 

Felix satt och höll låda hela vägen, en riktig liten slipad kille.

höjdpunkten under resans gång var lunchen. vi vista inte att vad vi hade att vänta oss men vi vista att vi siktade på att stanna i Mjölby, vi ville undvika McDonald´s. vi svängde av när vi såg bestiksymbolen. vi följde symbolen i på en liten, skruttig väg. det första vi såg var "Mjölbys stenslipp" inte riktigt vad vi hade tänkt men vi fortsatte snällt in då våra magar kurrade. när vi kommer runt hörnet ser vi de ställe där det är meningen att vi ska fylla våra magar med delikat vägkrogsmat. men när vi såg det vi såg, Birgittas Värdshus, vände vi snabbt på parkringen med kalla korar längs våra ryggrader. det uppfyllde alla krav för att bli illamående och sjuk. 

vi fortsatte istället längre in i sveriges nya metropol. efter en del ganska hårda kommentarer slog det mig att det är därför folk ute i landet tycker att vi är dryga 08:or. men klarar de inte att höra den bittra sanningen så är det okej för mig.

vi fortsate vår resa längs E4:an söder ut och kom fram till sveriges näst största, men ack så så trevliga stad, göteborg!

vi ska åka hem imorgon och det känns både skönt men också lite tråkigt, att ligga halva dagen på örgryte hotell är inte så roligt men att lämna sveriges bästa kaffeställe, da Matteo, i victoriapassagen känns lite trist. nästa gång ni är i göteborg är det ett måste.

see ya soon, xoxo.

påskgodis och påskkort.

så himla härligt när chefens dotter kommer in på kontoret, värdens sötaste unge, så himlans cool!

idag, skärtorsdagen till äran så gick vi och köpte påskgodis till killarna och oss. sen gick vi tillbaka för att göra ett gäng påskkort. mitt blev jätte fint tills att jag skulle skriva något i de, så jag slängde mitt. men det var till dig mamma (om du läser detta).

GLAD PÅSK PÅ ER ALLESAMMANS!!!
F

Sanna bloggar:

Negerboll/Chokladboll??

 

Måste komplettera Fridas tidigare inlägg omnegerbollar/chokladbollar då denna fråga tycks förfölja mig. Efter vårt besökpå Foam då jag för första gången råkade säga negerboll framför Frida (konstigtatt det inte hänt tidigare med tanke på hur många vi ätit) har jag försökttänka på hur jag uttrycker mig för att slippa den dödens blick som jag utsattesför då.

 

När jag i tisdags efter ännu en fantastiskt onödigutbildning á la Clarion skulle fira dess slut med något sött och en kaffebeställde jag så klart en ?Chokladboll? var på cafébiträdet säger; ?Du menar enNegerboll va?!? Jag svarar osäkert med dig Frida i baktanke: ?Ja, jo en sånblir bra?. Biträde svarar barskt: ?Men varför säger du inte det då??!?. Jaghögst osäkert: ?Förlåt, gör det nästa gång?. ? Tilläggas bör att han som stårbakom mig i kön är kolsvart en riktigt neger! Hoppas innerligt att biträdetkände honom? Blir trött på mig själv som inte sa ifrån, trots att jagfortfarande inte helt förstått ditt argument Frida om att negerbollar faktisktinte är gjorda av negrer utan av choklad, hade det varit bättre att säga det änatt bara verka dum.

 

Har idag haft en riktigt bra dag! En sväng till Ikea medpappa, lunch, fika med gamla kollegor från Grodan och så klart en negerbollfikamed Frida. Dagen var hur bra som helst fram till 20 rycket då en gäst förstörmin kväll. Sällskapet är på 8 personer, alla tar olika förrätter med olikaviner, jag dukar av, frammar varmrätten och än så länge har inget gått snett,utan tvärt om; riktigt bra! När maten är klar, 8 st NY strip steak med 3 stside orders var (så där poppis i köket redan nu) har jag bongat fel. 2 avköttbitarna ska vara stora, dvs 18 oz dvs 500 gr dvs ETT HALVT JÄVLA KILO MEDKÖTT. Jag ber så mkt om ursäkt, alla kan ju faktiskt göra fel? Frågar om devill att vi kör ut en liten till (den lilla är bara på 280 gr?.) eller om duvill vänta 10 min så fixar vi en ny stor. Jo, den stora vill de ha och de tar upp sina mobiler och börjar ta tid?Efter 13 min dyker det upp ETT KILO kött och jag får mig en skrapa för att detär 3 min för sent, dessutom tycker de köttbitarna ser olika stora ut och attdet är lite för mkt sena kvar. Förlåt, men så ser oxryggbiff ut? Sen tycker dejag ska bjuda på en flaska vin till á 800 kr? Tack vare min kurs ialkoholservering vet jag att alkohol, det får man inte bjuda på men jag erbjuder mig vist att bjuda på dessert. Väl dags för dessert beställer han enChocolate Peanut Butter Cake, den kommer in och han frågar barskt varjordnötssmöret finns. Jag som precis presenterat rätten berättar ännu än gångatt det är fyllningen till choklad ganachen och där med finns inuti. Gästen tarupp båda sina bestick och börjar disikera ganachen in till beståndsdelar ochmer eller mindre skriker; VAR? Jag försöker vänligt säga att det är detljusbruna han precis smetat ut över tallriken, han smakar och svarar ?Bra?.Notan slutar på 10000 varav han lämnar 11 kr i dricks. Tack för kaffet sägerjag!

 

Nu är kl 02 på natten och det är dags att krypa till kojs.Imorgon är det fullspäckat schema för att sedan fredag morgon sitta på flygettill Chamonix!

 

KRAM o PUSS!


rosenrot dag 17

dag 17: trött är jag men som vanligt går det mycket fortare att vakna till liv än tidigare.
idag fick man en extra svung när solen sken och det är halvdag inför påsk. jag åker dessutom ner till göteborg för att möta upp min kära pojkvän.

:-)

time to say good night.

god natt världen, hoppas alla sover gott och att världen 
kommer att vara en bättre plats imorgon när vi vaknar!

xoxo

elaka människor.

jag satt precis och läste lite på aftonbladet och expressens hemsida, 
ni vet som en daglig morgonrutin.
när jag skrollar ner längs expressens sida ser jag något som får mina ögon att 
poppa ut ur ögonhållorna.
"Ger ut Björn Gustavsson  telefon nr" - wow tänker halva sveriges befolkning direkt.

jag tycker att denna så kallade PR-kupp är fruktansvärd, hur kan det vara en PR-kupp?

jag vet inte med er men jag skulle kunna lämna min kille för honom, ja eller nej kanske inte riktigt men han är riktigt snygg. ja, eller de är han egentligen inte heller men han är söt och tackvare hans självsäkerhet så blir han så mycket coolare!!

men jag har också förstått att han har hur mycket som helst att göra. han gick från noll till hundra över en natt, och han förtjänar alla anklagerser för att var ett underbarn. 

men det här ska nu alltså vara en PR-kupp, inte för att han behöver det utan utan för att ett humorprogram i P3´s räkning. de hoppas på att locka fler kvinnliga lyssnare.
det är alltså bara en utav anledningarna, den andra är att två av meddlemarna i programet är nära vänner med Björn och har blivit stötta av hans framgångar. vad är de för kompisar om man gör så?!

om programet behöver hänga ut en kändis för att få fler lyssnare tycker inte jag att programet verkar vara tillräkligt bra och att man istället ska överväg att lägga ner.

därför uppmanar jag alla att inte lyssna på det nya progranet "Eru Edgy" i P3.


rosenrot dag 16

dag 16: ganska trött när jag gick upp idag, men märkte att jag kvicknade till ganska snabbt.
jag tror de börjar verka.

till Desiré.

jag vet att min vän Desiré har för avsikt att spendera sin lön på exklusiva underkläder och tänkte passa på att tipsa henne om en sida som såg ut att ha just de ändamålet.

http://www.lamagia-lingerie.co.uk/

hoppas du hittar något vännen ;-)

rökare en klass för sig.

jag gick igår och trängdes på Västerlånggatan med alla dessa turister, vilket jag fortfarande tycker är ett under men det är ett inlägg för sig själv. men under min resa längs gamla stans se värdigheter så som vikinga shopen som säljer svärd och några slags hjälmar, big breast butiken, något abstrakt galleri och självklart alla dessa resturanger.

eftersom klockan var långt ifrån lunch och heller inte sent nog för butikerna att öppna så hängde servitriserna utanför och tog sitt morgon kaffee och sin morgon cigg. 

det är ca. 3 grader varmt, jag och alla turister går i vinterkappa och halsduk och fryser men rökarna står i t-shirt och jeans, inget mer! jag visste att man förlorade doft- och smakförmågor men inte visste jag att man fick pannsarhud som tål sidovind med inslag av snöblandat regn.

men tydligen för jag såg en hel del som stod tryckta mot husväggen och blossade. men min teori är inte utan grund då jag under hela förra vintern, när det faktiskt låg snö på gatorna och temperaturen under långa perioder låg under minusstrecket, reflekterade över att folk stod i klungor utanför uteställerna för att röka. 

jag tycker att det är så bra att det har infört rökförbud på uteställerna och jag har kommit fram till att så fort jag ser en rökare så blir jag en aning förvånad, finns de fortfarande kvar?
samhällets syn på rökare har förändrats efter att de införde de nya reglerna och jag uppmuntrar det och välkomnar det med öppna armar.




rosenrot dag 15

dag 15: jag får skylla mig sälv, jag gick och la mig för sent igår. men jag känner mig ganska pigg.
jag vet inte om det har å göra med att jag nu i några dagar kommer att var gräsänkling.

jag har dessutom ett tillkännagivande (visst heter det inte så?) att göra, jag glömde faktiskt att ta en tablet i helgen.
men jag tror inte att skillnaden är så stor.

rosenrot dag 14

dag 14: idag är jag trött, men kanske en aning piggare än vanligt. jag tror att jag är ganska duktig på att vända och vrida på dygnet när det är helg. efter en väldigt trevlig fest och ett väldigt trevligt nattsamtal med Desiré som kom jag i säng vi 04.00 i lördags.

F

rosenrot dag 13

dag 13: jag vet inte om jag tycker att de här fungerar vidare värst faktiskt!
jag kaske vaknar till liv lite snabbare och kanske "håller" ut lite längre på eftermiddagarna. men jag vet inte om ordet pigg kan beskriva detta. jag går fortfarande kring i ett halvmörkt dunkel som jag bara kan beskriva som trött och oengagerad. men jag har lite mer en än en karta kvar så jag fortsätter snällt för att se om de fungerar eller inte.

hur ballt är inte de här?

jag har hittat ett halsband som jag vill ha. det är ett godishalsband fast i 
guld och silver. så snyggt.
godishalsband

jag har hittade det på www.retrotogo.com, riktigt cool sida.

jag vill passa på att förtydliga mitt inlägg om chokladbollar vs. negerbollar.

En mamma och hennes barn ~5 går fram till kassan för att beställa.
Barnet: Vii skaaa haa tre negerbollar!
Kassörskan: Här har vi inga negerbollar! Här har vi bara chokladbollar.
Mamman: Åh, jaha. Då ska vi inte ha något.
Mamman tar barnet i handen och marscherar ut.

taget från tjuvlyssnat.se

en dingding värld.

Här krigar de med pilbågar

pilbågekrig

Oliverhålls vid liv med Viagra

Kvinnaväxte fast- på toalettstolen

 

Detär tre helt underbara rubriker från dagens aftonbladet.

Jagvar tvungen att läsa allihopp. Nog för att det är aftonbladet men kom igen därhär är otroligt roligt. Kanske inte de två första, jag menar der är trots alltkrig och kille är två och är allvarligt sjuk.

Menjag kan ändå inte låta bli att dra lite på smillebanden eller rent av skrattaåt dem heller.

 

Jagvet inte om ni har läst aftonbladet idag, jag har förvana att göra det för attse hur skruvad världen är idag. Och idag tog det nästan priset. Kom igenkillarna springer omkring och skjuter på varandra med pil och båga. Jag tyckerfaktiskt att det är bättre, det blir liksom inte så svåra skador om det inteträffar direkt dödande vill säga. Men det ser banne mig riktigt roligt ut!

Senden stackars pojken om lyder av någon allvarlig sjukdom där symtomen ärallvarligt retlig hosta, yrsel, näsblod, andningsproblem och ovanligt högtblodtryck.

 

Jagundrar nu var för verkan Viagra har på dessa symtom, jag trodde att vitsen medViagra var att höja blodtrycker för att kunna prestera, om ni förstår vad jagmenar.

 

Änså länge är de väl okej, jag menar killen är bara 2 år men vänta i några årsisodär en 5. Då kommer de hela bli betydligt mycket jobbigare vill jag lova.Men det är inte de värsta, för om killen inte blir bättre med åren så kommerhan att börja behandlas med Epoprostenol och Iloprost, som tydligen är mycketdyrare. Jag vet inget om medicinen men jag blir orolig om det är inom sammaverkområden, för om det är dyrare så får vi väl hoppas för alla gamlingar dörute att de också är starkare. Och då pratar vi helt plötsligt jätte jobbigt förden stackars parveln.

 

Menden sista rubriken om kvinnan som har vuxit fast i toalettstolen måste ändåvara värst. Hon har inte rest sig från toaletten på 2,5 år.

Hennespojkvän har inte vågat lämna henne för att han inte vet hur hon ska få i sigmat annars. Nu kommer min första fråga: varför i hela världens namn vill manvara tillsammans med någon som aldrig lämnar toaletten?

 

Honhar alltså vuxit fast i toaletten! Hur är ens det möjligt?

Hennespojkvän har frågat henne varje dag om hon inte ska komma ut därifrån, varpå honhar svarat: imorgon kanske!

Mendet roligaste måste ändå vara, när pojkvännen ringde polisen för att få hjälpatt få henne till sjukhuset så inleddes något typ av förhör då man tydligenhade anledning och tro att det förelåg något typ av brott.

Mende vet inte än vad han i så fall skulle bli åtalad för.

 

 

Källa: aftonbladet.se (ta gärna själv ställning om det är värt att tro på)

 

 


rosenrot dag 12

dag 12: jag är ledsen att meddela att jag fortfarande inte känner någon större förbättring. men jag vill inte heller förneka att de fungerar. är de så enkelt att de fungerar med hjälp av psykologi.

vilken morgon....

det är nästan lite för vrickat för att vara sant... men that´s life.
jag har fått en del roliga kommentarer från ett gäng jag inte vet vilka det är. jag gjorde en snabb research och passade på att läsa inlägget från ELIINA om hennes konstiga morgon. min slår verkligen inte hennes men den var inget jag vill önska någon annan.

trött som jag alltid är så snozar jag alltid för länge, dålig vana som tyvärr bara blir värre och värre.
när jag är innan på min sista och precis har lagt mobilen under huvudkudden så börjar det skaka i väggarna och ett fruktansvärt högt och dovt ljud sprider sin ton genom hela huset. det lätt helt fruktansvärt och jag vågade inte tänka på hur de faktiskt lätt hos min granne vägg i vägg åt de hållet där en massiv lastbil av okänt slag står och gör någonting jag inte uppfattar. jag blir så trött och masar mig upp.

en tanken jag gärna vill ha respons på är:
varför i hela fridens namn är det okej att man gör på de viset. vist klockan var 08.00 men ändå, tänk om man jobbar natt och kommer hem kl. 07.00 vad gör man då?

nu är inte så fallet för min, men jag skulle bli rosenrasande om jag jobbade natt och någon störde min sömn.
har jag fel? jag tycker inte att det är okej. jag funderar starkt på att maila föreningen och be dem  skuta lite på tidsbestämmelsen och skylla på att jag jobbar natt. 

när jag senare kommer till slussen och följer den tätpackade massan uppför trapporna runt hörnet ut genom spärrarna hör jag nästan samma ljud igen. varpå en andra tanke slår mig:

stackars alla tidningsutdelare, inte nog med att folk ständigt blänger på dem med morgontrötta ögon och fräser åt dem att de visst inte vill ha någon tidning in tryckt i handen så måste de stå å lyssna på de där.

vad håller på att hända?

jag är helt förbluffad och inte på ett dåligt sätt!!!
jag vet inte varför och framför allt inte hur. jag har fått mer kommentarer av (förlåt, jag menar inte illa nu men) okända människor. det är super kul, verkligen! men jag har en lite fråga hur hittar ni mig?

är jag en dålig människa som inte läser andra folks bloggar? är det de som är vitsen?
jag skriver för att min mamma och typ farmor och farfar ska vet vad jag gör. skit smart jag kan liksom umgås med alla samtidigt, sort off!

tack till alla som läser min blogg och förhoppningsvis tycke ni att det är kul.

see ya

halva vägen kvar...

dagens bild är tagen från internet, i ren glädje glömde jag nämligen att ta de den!!
vägverket

idag skrev jag mitt teoriprov och klarade det med råge.
jag fick 61 eller 62 av 65. då man inte kan få poäng på 5, jag vet inte om det har med 
statistik att göra eller vad det är. så jag fick alltså bara 3 eller 4 fel, i´m so good!!!

dag 11

dag 10: idag känns det som om rosenrot har gjort sitt, men jag undrar inte om det beror på lite nerver på spänn för nu är jag ganska så trött.

långt vacker hårsvall en är blått en dröm.

alla som jag träffar borde hålla med mig att jag har lågt hår. 
jag tyckte själv att jag började få pli på det, det var lite slitet och en lång utväxt.
presens tänker ni...

jag ska imorgon den 12 mars skriva mitt teoriprov. någon dum en har hittat på att innan teoriskrivningen ska man fotograferas. jag vill här lägga in att jag ska ha detta körkort i 10 år, man vill med andra ord se tidlöst vacker ut.

måndagnatt och jag kommer på att det vore kanske bra att göra något åt den slitna, urtvättade moppen innan onsdag 11.30. sagt och gjort, jag beställer en klipp och färgtid hos en ny frisör, på ett omtalat ställe med grym hårbottenmassage. 

kliver innanför dörrarna men ett hår på ca. 50 cm med en mörk och dyster färg kl. 14.00 och kliver ut ur dörren kl. 17.45 med 20 cm hår som är super blont. allt hår är nu borta!!! jag var så arg och snopen. jag gillar frisyren, den är jättesnygg men jag hade förväntat mig någonting helt annat.

tanke 1: ojojoj
tanke 2: jag ser ut som lotta på bråkmakargatan, eller en blond rhianna eller ännu värre susanna kallur.
tanke 3: fack, anna på jobbet ser ut precis som jag eller skit jag ser precis ut som anna på jobbet, lätt retad för att var en riktig copycat.
tanke 4: helvetes skit, jag kommer se ut så här i 10 år, så fort jag ser mitt körkort.

det finns dock ett sätt att lösa det på, man får helt enkelt tappa bort sitt körkort och ta en ny bild. 
jag försökte snällt förklara för fröken att mitt hår liksom levde sitt eget liv, de vill liksom inte rätta in sig i ledet. 
jag fick till svar att det var nog ingen fara. 

jag har att tillgå endast en hårfön efter att ha tagit beslutet om att slänga plattången efter att de börjat slå blå lågor ur den. om det råkar vara någon som äger en plattång som ligger oanvänd så är jag villig att ta hand om den.

så ni får helt enkelt ser resultatet för er själva, just find me!


dagens bild.

min underbara lykta
min underbara lykta som alltid kan få en att må bättre om man känner sig nere.

vem är du?

helt plötsligt blev min blogg till en kontaktannons, men låt gå.
jag har idag fått en kommentar från en mingla. du undrar om jag är duktig på bloggdesign?
det vet jag inte om jag kan svära på men vem du än är och om du tycker att jag verkar duktig får du hemskt gärna fråga om det är något du undrar över. jag hjälper gärna till om jag kan. jag jobbar ju trots allt på en designbyrå så något borde jag väl ha å komma med.

rosenrot dag 10

dag 10: förutom en avskyvärd natt in på småtimmarna så känner jag mig ganska pigg.

fjärilar

fjärilar
jag går förbi den är väggen varje dag och tycker alltid att den är lika vacker.

rosenrot dag 9

dag 9: har vridit lite på dygnet i helgen så idag är jag tröt.
i´ll keep up the good work.

ett slag för jämställdheten

just nu sitter jag å pluggar till de jävla teoriprovet och har precis "tentat av fordonsdelen". helvetes*jävla*skit, ungefär så bra gick den delen.

då passar jag på att slå ett slag för jämställdheten:
"det är ju ändå inte jag som ska laga skiten när den går sönder" (bilen alltså)

ledsen alla femenister där ute, men tyvärr så är fallet. jag är så fullkomligt ointresserad av bilar å motorer. bara jag vet hur jag kör behöver jag väl inte veta hur den kör?! 

jag vill passa på att ge Anjas mamma en eloge!
hon och hennes vänninor (pga åldern) har gått en fordonskurs. så nu när bilen ska lagas eller besiktigas så är de hon som sköter de. när männen i verkstaden försöker lura henne, för inte kan väl hon något om bilar. sätter hon dem på plats. sånt gillar vi!

dagens bilddagbok.

472785-6
äntligen kommer våren på allvar.

äntligen fredag.

då var de äntligen fredag igen.
skönt att man känner att man kan slappna, längtar till: Så ska de låta.
jag förväntar mig få mint chocolatechip glass till. Johan är en fanatiker när de kommer till
glass och har införskaffat oss en glassmaskin. vi får hoppas att vi använder den fler än två gånger.

nu ska jag ge mig ut i solen, men mina svarta wayfarers och ta dagens bild.
hoppas ni får en trevlig helg, jag hoppas att jag kommer ihåg att blogga under helgen.

kram F

Välkommen Sanna

jag vill passa på att välkomna mitt nya projekt. jag har låtit Sanna gästblogga hos mig, så: trevlig läsning.


rosenrot-status:
dag 6: tung att gå upp i morse, fortfarande trött. men jag kanske kviknade till lite snabbare, jag vet inte om de beror på duschen. frukosten eller solen. men så är det i alla fall.






Sanna bloggar:

En onsdag.

 

Efter en galen service i tisdags fick jag utstå en hel del gliringar eftersom jag inte skulle följa med till Stjärnkrogen? (i folkmun? city krogen?) på en after work. Men vad gör man inte när man morgonen därpå ska gå STAD utbildningen och äntligen få bli en ansvarsfull alkholserverare.

 

Klockan ringer 07.00 och jag inser snabbt att den där ölen jag inte tog varken skulle gjort till eller från för jag var i vilket fall helt förstörd! 08.00 sitter jag iaf vid skolbänken och ögonen är på ett vidunderligt sätt öppna. Vi får presentera oss och tillsammans med me, myself and I så är det hela Patricias personal, tre korkade brudar som jobbar i servisen på Laroy (nej, det är inte ett skämt) och söderorts polisen. Åtta timmar senare, timmar fyllda av matnyttiga monologer undrar jag på fullaste allvar hur jag tog mig igenom min skoltid. Eller snarare vad tusan som hänt med mig sedan dess. Det är lika bra att jag erkänner, jag var precis som alla andra krogmänniskor i lokalen! Jag hade svårt att hålla mig vaken, tankarna flög i väg och det kröp i hela kroppen. När senast satt jag still åtta timmar i sträck? Stackars föreläsarna, vi var värre än en lågstadieklass. Men! Jag lärde mig att man kan dricka 9 glas vin i veckan utan att hamna i faroszonen för alkolism, jag kan nu känna igen en kolapåverkad gäst och dessutom veta vad man ska göra med honom och sist men inte minst fick jag lära mig att det är jag själv som är personligt ansvarig och får böta om jag överserverar en gäst? Bäst att sluta upp med det. Ledsen Frida men nästa gång du kommer får du bara två glas vin ;)

 

Den nyexaminerade alkoholserveraren begav sig sen till jobbet i hopp om att få användning av sina nya kunskaper? Tjii fick jag. Istället lyckades jag och mina kära kollegor överservera oss själva på Labbet kl 5 i natt och de verkar faktiskt som personalen där har gått samma utbildning som jag för de hade vett att slänga ut oss, kollektivt. Trodde det var labbets affärsidé att överservera folk. Tydligen inte.

 

Imorgon flyttar jag och då börjar mitt nya liv. Äntligen!

 

På återseende!

 

S.


dagens bild.

idag är det ett svårt val, men jag tror jag väljer den här. det är ju ändå vårens första glass i alla fall utanför hemmet.

glassbar

föds de till prinsar och prinsessor eller är det vi som gör dem till det?

på väg till jobbet i morse möter jag en dagisgrupp precis i svängen från lundagatan till ringvägen, en himlans massa barn å ståhej. jag märker ju närmare jag kommer att det står massa rosa/röda kläder längst fram och en massa blå/grå/gröna kläder längst back. 

först reagerar jag på detta utsmyckningsfenomen, men det gör jag alltid! jag själv har två små tjejer i min omgivning. en är Ella men hon är fortfarande lite för liten för att förstå vilken färg som är vilken. men den andra, Rita 5 år, förstår mycket väl. hatten av för min syster som fram till den dagen Rita själv förstod att hon var en prinsessa kläde henne i könsneutrala kläder. varför ska man klä alla tjejer i rosa. jag tycker att det finns gott om bra och snygga alternativa färger, som om man vill kan kombinera med rosa. 

men de värsta kom inte förrän jag helt plötsligt insåg att alla stackars killar fick gå längst back. varför de?
blir de inte lite skruvat när vi trycker på jämställdheten så mycket att vi glömmer våra män/killar?

hundra meter efter att jag passerat denna grupp med barn kommer en till.
där var det i stället tvärt om, alla killar gick först av någon anledning.

längre ner på ringvägen möter jag en sista grupp med barn och känner plötsligt en lättnad när jag ser uppdelningen på dem. de gick kille-tjej så långt som de gick, helt fantastiskt. det tåls att tilläggas att de också var den lugnaste gruppen med barn. för ingen kille leker krig med en tjej som bara plockar blommor och flätar håret. de blir helt plötsligt en lugn och harmonisk grupp barn som är på väg för att se en dockteater på TittUt.

rosenrot=pigg=inte än!!

dag 5: det var som jag befarade, solen har haft inte bara ett finger med i spelet utan en hel hand. däremot har jag kommit på att jag är pigg när jag halvvaken, vilket är jättejobbigt.

hoppas på förändring snart, fortsättning följer.

dagens bilddagbok. fika på MODA

mimmi
min lilla, men ack så coola vän. Mimmi

födelsedagsbarn i alla högsta grad & jesper

grattis världensbästa lillebror!!! jag lovar å ringa ikväll för att gratta dig personligen. 

grattis också kära mormor! jag ringer din om en liten stund. 

ingen vet varför jag hälsar dig eller rasmus för den delen, ingen av er följer min blogg, men ändå.


sen vill jag passa på å tacka världens bästa storebror för en underbara och välbehövlig hjälp igår, vad skulle jag göra utan dig. å du kanske till och med läser detta.


45 min. på World Class

hur kan träning vara bra för kroppen?!
jag har ont, ja eller ont kan man väl diskutera men benen känns som stockar.
varför släppar jag min tunga träningsväska till jobbet för att sedan i 45 minuter kämpa livet ur mig.
ta med den ännu tyngre väskan hem. jo allt för att slippa bada i vassen i sommar.

jag har tänkta att starta ännu ett projekt med min träning för att lyckas med ännu bättre resultat. tack vare min underbara personliga coach, juana. så lyckades vi med resultat inför korsikaresan. på bra 23 dagar.

så vem vet, snart kommer de kanske lättklädda bilder så vi alla kan följa resultatet! ...ahh, nej men en utförlig beskrivning kanske ;-)



dag 4

idag var det lite svårt att gå upp, fast det var nog mer för att jag inte ville.
jag känner mig ganska så pigg och glad, solen bidrar defenetivt till det men jag börjar tro att rosenroten har börjat verka.



ett nytt projekt, eller ett ärligt försök?!

jag har sedan början av denna blogg haft en tanke om ett litet projekt.
för att ni ska få följa med i mitt liv ska jag börja föra dagbok, i bilder.
jag ska ge de ett ärligt försök men var vänliga och håll humöret upp för eventuella uppehåll.

så varför inte inviga denna bilddagbok med dagen största händelse och det jag spenderar nästan all min vakna tid till:

472785-3

min rätt som stolt storasyster.

jag har fått utökning i min syskonskara, en liten tjej. hon heter Ella och är nu ett år och två månader. hon är ju så lik mig och så förbannat söt att folk inte kan ta ögonen ifrån henne.

när Anja en dag tar en fika med en kompis till henne så kommer de fram en tjej till Anja och ber henne att ta med Ella för en provfotografering för ett modelljobb för Lindex. efter tvekan och övervägan så går de dit och liksom alla andra faller de pladask för Ella. detta resulterade i att de använde Ella i fler sammanhang en de som var tänkt från början.
hon kommer nu att synas i katalogen, på bilderna i butiken och på bilderna på stan, de "kikade" till och med en kille för att de tyckte bättre om Ella.

här är en utav de bilder som kommer att användas.
image2

en tanke:

jag träffade min kära vän Sanna igår, vi tog en fika på 2 timmar för att hon sen skulle köpa en röd stege. hon ville ha bärhjälp men de slutade i att jag bar den hela vägen hem till henne.

vi hade lite dötid innan vi skulle skiljas åt så vi tog en fika till och då kom en konstig tanken att ta del av vår diskussion.
vi hade tagit en varsin chokladboll:

F: - den där var inge god!
S: - det är förlite havregrin i
F. - nej, förlite smör, eller salt. den smackar inte choklad.
S: - det var ingen bra negerboll.
F: tyst och fundersam....
F: - varför sa du så? det heter ju inte de.
S: - jag vet inte, man sa ju så förut.
F: - men det är ju inte gjort av negrer, den är ju gjord av choklad. därför chokladboll.
S: - ja jo, de e ju sant.

efter att vi tillslut kommit fram till att de heter chokladboll fortsatte vår diskusion i någonting annat, antagligen inte viktigare än föregående ämne.


en uppdatering i rosenrotförsöket.

dag 3: de känns bra idag. det var ganska jobbigt att gå upp men lite bättre. det kan dock bero på att jag gick och la mig vid ca. 22.10 och att solen var uppe när jag gick upp. så än ingen drastisk förändring.



rosenrot för hela slanten.

efter en efterlängtad helg är nu veckan i full rullning, igen! tar de aldrig slut?!
har någon sett reklamen med mannen som alltid slår av veckarklockan, å så en dag får han sova vidare. han är nu pensioner, kan den vara för Länsförsäkringar? rätta mig gärna mina reklamkollegor om jag har fel ;-)
ni kan inte tänka er hur mycket jag längtar till den dagen. jag tror ärligt talat att jag är grå i ansiktet när jag kliver ur sängen. sover 7-8 timmar varje natt och om jag inte är uppbokad gå jag hem och sover 4 timmar för att sen gå och lägga mig igen vid ca. 23.30. kan någon säga mig varför jag sover så mycket och de värsta är att livet är snart slut.

igår under en sen men väligt trevlig middag med min familj så berättade min kära bonuspappa att han hade planer för resten av sitt liv som, lyssna noga nu: han räknade i semestrar!!
hur jobbigt blev inte de när han helt plötsligt kläcker ur sig att om 29 semestrar är du 50 år!

min kära mamma har tagit tag i mina problem och har införskaffat mig rosenrot i tabletform! man ska tydligen bli pigg och fokuserad. jag har nu blivit utsedd till testkanin för att se om detta stämmer, därför tänkte jag varje dag nu framöver raportera om mina framgångar.

dag 1: trött som vanligt!
dag 2: tröt, och träningen gick urdåligt!
fortsättning följer....



RSS 2.0