resan ner till göteborg.

kl. 09.25 plockar Julia, Jonas och Felix upp mig hemma. jag har nästan aldrig träffat Felix en jag har fått höra att an skulle vara speciell. 

min mamma har beordrat oss att vi skulle köra försiktigt, lika så Julias föräldrar, de skulle ju trots allt bli riktig snöstorm. vi kom till södertälje och hamnade i kö. attans det är redan trafikolyckor. men ner efter ett tag kom vi fram till att det var broöppning, det var i samma sekund snöovädret drog över oss. vi stod stilla i 30 minuter, vem är så dum att de ger sig ut på sjön idag. när det var dags att börja köra igen så låg drivorna på bilden och vi såg ingenting. vi var tvungna att stanna på en statoilmack för att nu börja planera vår körning. det här skulle ta lång tid. när vi rullar ut på vägen igen så var snöovädret som bortblåst sikten var klar och allt gick som en dans. vi väntade på att ovädret skulle dra in igen över oss men det kom aldrig. 

Felix satt och höll låda hela vägen, en riktig liten slipad kille.

höjdpunkten under resans gång var lunchen. vi vista inte att vad vi hade att vänta oss men vi vista att vi siktade på att stanna i Mjölby, vi ville undvika McDonald´s. vi svängde av när vi såg bestiksymbolen. vi följde symbolen i på en liten, skruttig väg. det första vi såg var "Mjölbys stenslipp" inte riktigt vad vi hade tänkt men vi fortsatte snällt in då våra magar kurrade. när vi kommer runt hörnet ser vi de ställe där det är meningen att vi ska fylla våra magar med delikat vägkrogsmat. men när vi såg det vi såg, Birgittas Värdshus, vände vi snabbt på parkringen med kalla korar längs våra ryggrader. det uppfyllde alla krav för att bli illamående och sjuk. 

vi fortsatte istället längre in i sveriges nya metropol. efter en del ganska hårda kommentarer slog det mig att det är därför folk ute i landet tycker att vi är dryga 08:or. men klarar de inte att höra den bittra sanningen så är det okej för mig.

vi fortsate vår resa längs E4:an söder ut och kom fram till sveriges näst största, men ack så så trevliga stad, göteborg!

vi ska åka hem imorgon och det känns både skönt men också lite tråkigt, att ligga halva dagen på örgryte hotell är inte så roligt men att lämna sveriges bästa kaffeställe, da Matteo, i victoriapassagen känns lite trist. nästa gång ni är i göteborg är det ett måste.

see ya soon, xoxo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0