ingen dålig ursäkt.

jag skulle kunna komma på 100 urdåliga ursäkter för varför jag inte har skrivit och hållit er alla (är det några som fortfarande läser?) uppdaterade. jag har helt enkelt inte haft tid. det har hänt så himla mycket men jag vill inte skriva för mycket här för respekt till alla, men jag lovar att berätta vad det är senast på måndag.

den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

F

solig fredag.

nu var det ett tag igen sedan jag skrev och de känns som om jag är lite tom på roliga händelser.
alla bloggare jag följer råkar ut för jättekonstiga saker som brinnande varuhus och naken i provrummet, folk somblandar ihop folk och sen försvinner in i skogen. men jag tycks vara imun för sådana saker. det ända jag kriver om är de underbara vädret och att jag snart tar körkortet. ska förövrigt köra upp någon gång (förhoppningsvis) under vecka 24. usch så nära det kom, men nu ska det göras.

jag fick i alla all veckans citat igår. vi satt på en uteservering och snackade barn, ena kille har precis blivit pappa.
jag drog då min pappas senaste underverk, att de var tvungen att göra det via provrör.

".... och sen fick pappa göra sitt i en plastmugg."

det verkar tyvärr inte vara bättre än så nu för tiden.

jättekonstigt inlägg men vad gör man? :-)

trevlig helg om vi inte hörs. kram F

lyckan när den är som bäst.

efter en tids letande under varje tuva och sten så har jag äntligen hittat det.
jag har fått nytt jobb och det känns så bra.

med nytt jobb och körkortet snart i handen så känns det som om det 
sura livet sakta men säkert håller på försvinna iväg och det nya lyckliga är på väg tillbaka.

kram på er alla.  

varning för halka på tisdag!

nej, lugn nu allesammans. vädret ska inte inte ändra på sig hoppas jag.
däremot ska jag köra gillinge nu på tisdag den 29 april, bokat och klart idag.
efter igår så ser jag fram emot de faktiskt. jag har inte riktigt fattat grejen med att köra så fort och sen med flit få sladd.
men som sagt efter igår så verkar de ganska kul, men det tålls också att tilläggas att igår fick jag inte sladd.

i´ll keep you updated on that.


image10

vit sparris skall tydligen vara en hit

en helt underbar tisdag. om alla mina tisdagar kunde vara så här skulle jag var hur lycklig som helst.
allt började med en ganska så skön morgon fortsatte med en mindre rolig dag på jobbet.
det fortsatte starkt med en grymt kul körlektion där jag panikpromsade i 70 kilometer i timmen på en busshållplats. alla trodde jag var dum i huvudet vilket jag också skulle tycka om de inte var så att de stod södermalmsbilskola över hela bilen.

efter det så fortsatte färden till strandbyggan för en flaska rosé och en champanjedrink i solen med sanna och tove.
helt underbart att sitta i solen och snacka massa skit.

sen blev vi bjudna på middag hemma hos sanna. räkor med ost och aioli med vit sparris eller som vi tyckte var roligare att säga whit asparagus...hahaha. jätte roligt.

nu fortsätter kvällen med jordgubbar och grädde, godis och lite mer vin skulle jag säga.

xoxo F

en härlig söndag med soffan.

lite synd eftersom att det är så underbart väder, men vad ska man göra när man mår som man förtjänar.
en super härlig tjejkväll med alla mysiga tjejer igår resulterade i ingen övningkörning då jag räknade ut att jag inte var körklar förrän vid 15.00-16.00 någonting sådant. men det resulterade inte i huvudverk och tack för det, lite seg men inte värre än så. 

imorgon är det måndag igen och vecka rullar på med en fasansfull fart.
hoppas alla får en trevlig vecka men framför allt en ett underbart slut på en underbar helg.

en härlig fredag.

efter en udda men väldigt rolig torsdag så är de äntligen fredag igen.

jag sprang runt på jobbet igår och fixade med inköp av mat, sprit och andra trevligheter. åt en urtrevlig lunch med en kollega till mig, AC. efter de var de bara att bege sig i väg till körskolan för att för första gången köra på mototväg. det var en helt underbar frihetskänsla. å herre min gud va duktig jag var, jag tror jag kommer att klara uppkörningen första gången. å de trodde min körlärare också, de kändes så skönt att höra det.

den fortsatte med att efter en dusch åka till jobbet igen för att med arbetskollegorna äta och sedan gå på konsert, närmare bestämmt Cesars på Nallen. förbandet var inte så bra men när Cesars kom igång var de helt plötsligt värt sina pengar även om jag inte är deras största fan.

vi fortsatte kvällen på 1900, men jag var tröt och hade därför ingen ork eller lägtan vidare till OBaren så jag fick med mig två fin fina killar hem. tack för en trevlig taxi killar!

solen strållade in genom fönstret när jag gick upp, livet känns med enns så mycket bättre.
sitter nu på jobbet efter att jag plockat undan allt efter igår och ska snart gå igen. för jag ska nämnligen på ett "förutsättningslöst möte" för ett annat jobb. jag har än inte bestämmt mig om det är bra eller dåligt men charmen och arbetsviljan är påslagen så håll i hatten för här kommer jag.  

F

livet är bra jävla surt.

vad är de som har hänt, vem är så nedrans arg på mig att han bestämmer sig för att göra mitt liv till ett ända stort skämt?

allt börjar med att jag inte får behålla mitt jobb, känns riktigt tung. det är liksom lite svårt att få ett jobb man trivs med.
jag är nog lite för nyfiken för mitt eget bästa, jag vill ha ett jobb där jag får nya utmaningar, jobba övertid, slita och lära mig hur mycket som helst. men utan utbildning är de ingen som vill satsa på mig. jag gillar Manpowers reklam!

det fortsatte med en bomb i brevlådan när deklarationen slog ner, restskatt! jätte roligt, man blir ju så glad.

och allt fortsatte idag med att jag glömmer min plånbok hemma och någon gång under dagen tappar mitt busskort! vill flika in med att det var ett terminskort för ca. 1300 kr.

utan jobb, med restskatt och nu 1000 spänn på ett nytt busskort känns ganska tungt till sommaren.

någon som hör något om ett roligt jobb, hittar ett busskort eller kommer på något sätt att slippa restskatten så skriv gärna till mig. hjälp en kompis i nöd.


glöm inte era medmänniskor

i måndags plingade det till i mobiltelefonen och jag fick ett sms av Desiré.
något i stil med: "ikväll måndagen den 14 april ska vi tända ett ljus för Engla..."

även om tanken är god så blev jag en aning irriterad.
tanken är god men frågan är vad det ger för följde?

hela den här härvan har blivit en kollektiv sorg tack vare media pådraget, vi tänder ett ljus den 14 april men vad händer sen? får vi bli ledsna? klart att vi får, men ska vi inte nu vara ett stöd och hjälpa de inblandade med det vi kan. är det att tända ett ljus så självklart ska vi göra det men har vi då inte glömt en viktig sak?

det skedde en enorm tragedi för snart en månad sen, harvärlden nu glömt att det ligger en 23 årig mamma fortfarande knappt medveten och har förlorat sina två barn. var de någon som tände några ljus för dem? det gör mig lite arg, vem har sagt att Englas mamma är ledsnare än Arboga mamman? vilka är vi att bestämma vem som är mest ledsen?

jag ägnar gärna mitt medlidande med Engla och hennes familj men jag vill också passa på att tända ett ljus för den 23 åriga mamman som förlorade sina två bran.

ljus

men jag vill också påpeka det viktigaste av allt. glöm inte era medmänniskor innan det är försent.

ägnat till alla där ute som jag älskar.


sista rosenroten, dag 42:

dag 42: sista tabletten tagen!!!
jo, vist känner jag mig piggare. men jag vill inte lova att det inte beror på solen.

jag har nu bestämmt mig för att inte köpa fler tabletter för att se om de blir "sämre".


jag vill passa på att tacka alla för att de följt mig och mina rosenrotsdagar. nu är det snart dags för ett nytt projekt, bilddagboken gillade jag men de blev aldrig av. vi får se vad de blir för et ltet projekt, på återseende.

rosenrot dag 41

dag 41: jag har bara en tablett kvar efter idag och jag tog då inte några i helgen för att ni skulle kunna följa de sista.
efter en tung söndagkväll/natt med migrän så tog jag en välbehövligpaus, sov dock inte så länge rättaresagt gick jag upp tidigare än vanligt pga huvudverken. sov inte heller något under dagen och var helt slut igårkväll men ack så skönt det var att gå upp imorse.

rosenrot dag 37

dag 37: nej allt svamel igår om grillkiosk var nog bara en konstig bariär av sömn kontra vaken.
allt var som vanligt idag. jag tog min lite mer förlång sovmorgon. men men, nu är jag här och gör mitt jobb.

hoppas alla får en bra dag i solen. F

rosenrot dag 36

dag 36: jag har kommit på att jag sover väldigt konstigt under de tidiga timmarna då Johan förbereder sig att gå upp.
när hans klocka ringer och han startar sin snoze period så är de som om jag handlar i en grillkiosk. det låter helt juk, jag vet och jag kan inte förklara! men jag tror att det har kännts så tidigare. får se om det händer igen så ska jag försöka förklara mig lite mer.

annars så känns det ganska okej att gå upp.

en bit av en kaka

..det var ju lätt. idag gick vi igenom min "hälsodeklaration" och tog tre rör md blod för undersökning av alla möjliga saker. jag och Linn skrattade så mycket, antagligen för att vi var lite nervösa. men det var ju löjligt lätt. på väg därifrån så möte vi Lisa en kompis till Linn, jättesöt tjej. vi är nu mer bloodbuddys.

vill återigen uppmuntra alla som läser detta att slå sig samman med oss. det är igen fara alls. de värsta av allt var plåstret som gjorde ont.

jaha, då får man de snart på papper...

idag ska jag som blivande blodgivar gå igenom en del tester, hälsodeklaration och så naturligtvis se om jag har hiv eller inte. de känns lite läskigt, men hur i hela världen ska jag ha kunnat ådra mig det? ett stot steg i mitt liv och jag känner mig så stolt.

hoppas alla som läser detta får sig en tankeställar och drar med sig någon för att lämna blod 10 minuter á 3 gånger om året. tänk vilken skillnad vi kan göra!

world, unite for the people!
barn

rosenrot dag 35

dag 35: idag var de ganska skönt att gå upp. lite tröt men de gick bra ändå.
snart är tabletterna slut och jag tror inteatt jag tänker att köpa nya. ärligt talat känner jag ingen storslagen skillnad.

en lite bättre människa.

håll i hatten! tackvare en underbar vän har jag äntligen fått tummen ur och förverkligat en mycket långt gången tanke om att jag ska börja lämna blod. jag har idag anmält mig för att börja lämna blod. det känns lite läskigt men nu är vi två som ska göra det tillsammans. helt plötsligt växte jag några cm och känner hur jag bidrar med någonting till denna bisarra värld.


bloddroppe


nu vill jag passa på att uppmuntra fler att följa i våra spår, vi kan ju faktiskt rädda liv!

härligt med vår men vad händer med samhället?

äntligen är våren här...eller? mörkt och grått växlar med sol och varmt, inte känns det som på riktigt som vår. jag tycker att hela vintern har varit på samma sätt.

frågan är om vårt levande och påverkan på miljön påverkar oss själv mer än vi tror.

alla har vi hört om vinter deprition men hur många har hört om vår deprition eller deprition då vi bytter årstid?
det har blivit allt vanligare och det märks.

är det någon mer än jag som tänkt på att allt mer och mer hemskheter har hänt den senatse tiden.
ska man inte bli kär och må bra när våren kommer med blommor och sol?

jag tycker att våren har kommit med mer och mer olycka. ett gäng flickor som knuffades från balkongerna i februari och början av mars,den gamla läraren som blev skjuten i norrland, tragedin i Röneby, morden i arboga, Engla som är försvunnen och i morse blev en mor och en dotter knivskurna av mannen i huset. det här är bara ett axplock av alla de händelser som har inträffat den senaste tiden. förstör vi oss själv med naturkatastroferna?

jag diskuterade det här idag med en utav mina kollegor, hon hade också tänkt på det.
men hon undrade om det var så att media idag lägger allt med tid och ork på att granska alla fallen.

hur som har allt detta hänt och det skrämmer mig, det har hänt mycket mer den här våren än förra och det ser inte heller ut som om trenden kommer att vända.

så hur ska vi i samhället kunna vända denna trend? vad kan vi göra för att de ska bli bättre?
berätta gärna  för mig, för jag vill inte att mina barn ska växa upp i en läskig och hemsk värld.

rosenrot dag 34

dag 34: pigg när Johan gick upp inte så pigg när jag själv skulle upp. igår sov jag dessutom en stund när jag kom hem.

rosenrot dag 33

dag 33: idag var de skönt att gå upp. men jag undrar inte om jag får huvudverk av dessa tabletter. men idag har jag de inte så de är kanske inte de iaf. vi får se.

ska skriva något snart, är bara så less på så mkt och har därför inte mkt till insperation.

en hyllning till en mycket god vän..

jag måste passa på att sprida vidare detta.

jag vill här och nu med stående ovationer hylla en kär vän för hennes underbara bedrift, eller vad jag ska kalla det.
underbara Tove har dejtat BlondiBellas kille!

haha, nu vill jag då veta vad som gick snett i denna killes huvud. hon är en riktigt cool tjej, med tatuering, baseboll keps och så cool och blandad still, medans hennes motståndare är blond, använder lösnaglar och gillar kladdiga, blänckande läppglans.

bloniebella 
tove

jag hejar på Tove och står bakom henne i en fajt!

rosenrot dag 30

dag 30: idag har jag sovit mina 8.5 timma och de kändes ganska skönt att gå upp. allt blir ju bättre med lite sol.
jag lovar att ta igen de jag missat de senaste dagarna, men jag hinner inte nu. ska köra i staden idag, ska bli jättekul. 

rosenrot dag 29

dag 29: efter ett arbetspass på 16 timmar med de 5 avslutande i fullfart på dansgolvet så hade jag nog behövt äta upp hela platan av tabletter för att ens tro att jag var pigg. nu återstår bara 10 timmar jobb under dagen och sen är de tillbaka till verkligheten med ett löfte om fler uppdateringar. jag vet att de varit dåligt med de den senaste tiden. jag ska berätta vad jag har haft för mig!

xoxo, till vi ses igen!

rosenrot dag 27.

ledsen att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag men det har varit problem med sidan.

dag 27: idag var det okej att gå upp och jag har känt mig pigg och glad hela dagen.

RSS 2.0